søndag 30. mars 2008

Escuela vacacional

Her er jeg sammen med hun som var laerer i gruppen min. Utrolig goy aa jobbe sammen med henne!
Siste dagen paa ferieskolen fikk vi disse hjertebamsene og ett lite smykkeskrin hver. Dette er Ragnhild, en av voluntoerene.
Tenkte jeg (Ida) maatte dele litt hvordan den foerste uken i praksis har vaert. Her i Guayaquil er det sommerferie for tiden og skolene skal egentlig begynne 1. april, men det kan fort bli til at de begynner den 14 istede. Alt er litt usikkert i dette landet. Men ihvertfall saa har vi faatt praksis gjennom den norske organisasjonen misjonsalliansen her i Ecuador, og vi har den siste uken vaert med paa hver vaar ferieskole sammen med noen voluntoerer. Ferieskolene er i ulike kirker i slummen og det er et tilbud for barna slik at de har noe aa gjoere paa istede for aa henge rundt paa gata mens de har fri fra skolen. Jeg var paa en ferieskole som het Huerta de los Olivos sammen med to voluntoerer. Vi begynte kl 09.30, kom ofte litt seint igang, men naar de andre laererne foerst hadde kommet hadde vi en felles samling med sang og boenn, med alle de 100 barna som var der. Deretter ble de delt inn i aldersinndelte grupper. Jeg var med de fra 6 til 8 aar, en herlig gjeng. Etter en times bibelundervisning med pugging av bibelvers og dagens tema bar det ivei ut i varmen for aa leke. Der var det vi nordmenn som hadde ansvaret. Katt og mus, slaa paa ringen og haien kommer var populaere leker. Tilslutt hadde vi en felles avslutning hvor hver klasse hadde en oppsummering av tema og bibelvers foran de andre og vi sang noen sanger. Det kom bare flere og flere barn for hver dag, og paa slutten var det rundt 160 barn der. Jeg har hatt en helt super uke. Har blitt saa utrolig gla i ungene og det var vanskelig aa si hadet til de. Naa blir det spennende aa se hvordan de neste 3 ukene i praksis blir. Om barnehagen vi skal vaere i starter opp den 1, eller om vi maa gjoere noe annet den neste uken. Vi faar se.

3 kommentarer:

evy sa...

kjekt å vite hvordan du har det, Ida, spennende å lese om alt dere opplever. Håper bhg kommer i gang denne uken da, slik at dere ikke blir gående å svive.... Er praksisoppgavene ok å skrive, eller er det mye arbeid?

Rannveig og Ida sa...

koseli at du kommenterer paa bloggen vaar!!! praksisoppgavene er veldig greie, men det er ikke saa lett aa sette seg ned aa gjoere de. tenkte jeg skulle sette meg ned i dag aa skrive litt. greit aa komme igang med de. har liksom ikke faatt begynt skikkelig paa opplegget vi skal ha siden vi ikke har begynt aa jobbe i den barnehagen enda. men vi faar vente i spenninng. kos deg videre med de smaa norske barna!!! kommer nok flere innlegg her etterhvert

Miss Wonderhill sa...

ååå, tippe dei blir drit gla i deg og Ida! Du æ så herlige!